Over elZinc Nederland

Zink in de architectuur

Asturiana de Laminados S.A. werd opgericht in 2006 onder de merknaam El Zinc® en is snel uitgegroeid tot een van wereld’s toonaangevende fabrikanten van gewalst zink voor architecturale metalen bekleding.

Haar kennis van de bouw samen met haar technologische know-how en de inzet van zijn team van professionals is El Zinc® wereldwijd aanwezig in meer dan 35 landen en exporteert meer dan 98% van haar productie. Het laatste bewijs van deze dynamiek is de recente ondertekening van de distributieovereenkomst met Het Zink Nederland b.v. die de markt op gaat als El Zinc Nederland.

Team elZinc Nederland
Ondertekening van de overeenkomst op de Batimat beurs in Parijs d.d. 5-11-2015

De kennis en de ruime ervaring van de markt van Het Zink team in combinatie met de kwaliteit en flexibiliteit van El Zinc producten staat garant voor efficiënte en esthetische antwoorden aan klanten en behoeften van architecten.

Geproduceerd volgens EN988 standaard zorgt El Zinc® titaanzink voor een lange levensduur, en een hoogwaardige oplossing voor nieuwe bouw ontwikkelingen. Inderdaad, Asturiana de Laminados, S.A. is bekroond met het prestigieuze Nederlandse KOMO-certificaat voor haar platte producten El Zinc® Natural, El Zinc Slate®, El Zinc Rainbow® en El Zinc Graphite®.

Een greep uit onze Nederlandse voorraad

Zink hoeft niet grijs te zijn…

Afgezien van de traditionele zinken rollen en platen, biedt El Zinc een breed scala van geprepatineerd architectonisch zink verkrijgbaar in 8 gekleurde afwerkingen:
• El Zinc Rainbow® rood, blauw, groen, zwart, goud en bruin,
• El Zinc Graphite®: donkere grijstint
• El Zinc Slate®: pre gepatineerd mat grijs

De glinsterende, iriserende effecten zijn te combineren met een moderne of traditionele look, om van te genieten door iedereen.

Architecten ervaren een grote mate van vrijheid bij het ontwerpen met El Zinc, waardoor ze ’tunen’ van systemen van zowel een esthetisch als een prestatie gericht oogpunt, wat leidt tot innovatieve ontwerpen die zich aanpassen aan elk type architectuur.

Om het ontwerpen meer mogelijkheden te geven, stelt El Zinc u ook voor aan een nieuwe reeks van afgewerkte producten, zoals onder andere de vier modellen van zink tegels die de buitengewone eigenschappen van zink combineren, samen met nieuwe ontwerpen die een efficiënt antwoord geven op verschillende architectonische vraagstukken of haar honingraat en composiet panelen die in staat te stellen een lichtgewicht en prachtig vlakke gevelbekleding te realiseren.

Er wordt gebruik gemaakt van een voortdurende streven naar verbetering en tevens te voldoen aan de hoogste eisen op de markt. Dat is de reden waarom El Zinc® ook de technische ondersteuning biedt aan de professionals tijdens alle fases van ontwikkeling van nieuwbouw- of renovatieproject met bekleding in El Zinc.

Bekijk de verschillende kleuren en toepassingen van ons zink in ons portfolio op onze homepage.